Concarneau

Getuigenis van het militaire verleden, het merkwaardige versterkte eiland "Ville Close", is het ware historische hart van Concarneau. De eerste sporen van de verdedigingselementen dateren uit de XIVe eeuw. Een reeks bruggen en poorten maken het mogelijk om het fort te betreden en terug in de tijd te reizen. Op deze kleine rotsen staan granieten huisjes met puntgevels uit de XVe tot de XVIIIe eeuw, grenzend aan de weinige smalle straatjes, naast houten huizen, winkels met gebeeldhouwde lateien of kapellen gebouwd in de XVe en XVIe eeuw.

Via doorgangen langs de vestingwerken kijken oude poorten en pottenbakkerijen uit op het water, die een beeld schetsen van de eeuwenoude handel die buiten de zeeën werd bedreven.

Maar Concarneau is ook een buitenwijk langs de kust waar de stijlen zich vermengen tussen visserswoningen, burgerlijke huizen en conservenfabrieken uit de jaren dertig van de vorige eeuw die tot residenties zijn verbouwd.

Het is in de eerste plaats een pittoreske vissershaven, een aangename overhang met uitzicht op een reeks kleine stranden. Al deze troeven rechtvaardigen het label van "Ville d'Art et d'Histoire".

Bron: VVV-kantoor van Concarneau

Bij elk weer kunt u door de geplaveide straten wandelen, waar u hartelijk ontvangen wordt in de winkels en restaurants.

Vanaf de top van de wallen ontdekt u de vissershaven, de jachthaven. Ook niet te missen: het visserijmuseum, het Marinarium, het kasteel van Keriolet, de rondleiding door Concarneau met de kleine trein...

Les Filets Bleus, een volksfeest, van 15 tot 19 augustus 2018, is een hoogtepunt van de zomer, onderdeel van het maritieme erfgoed van de Ville Close.

Concarneaueen half uur van de camping

De eilanden van Glénan en de kust van Finistère in Zuid-Bretagne

Vacances famille sur la côte de Bretagne en Finistère sud face aux îles Glénan

GPS-coördinaten : Lat 47.866789 / Long -4.015743

Toegang en locatie
Carte de la Bretagne sud et du Finistère où se situe le camping
Camping de la Piscine dans le Finistère sud à Fouesnant
Camping de la Piscinecamping gewaardeerd 4 sterren
51 Hent Kerleya BP12
29170  Fouesnant Bretagne sud France

Boeking op +33(0)2 98 56 56 06 of via ons contactformulier.