Te bezoeken

De Finistère in Bretagne betoverdt zijn bezoekers met zijn prachtige kleuren en lichtval, de ontelbaar verschillende landschappen en het rijke culturele erfgoed. Ontdek ook onze tradities en de bretonse keuken.

Bezoek de kustgebieden ; de historische steden , de eilanden die tot het einde van de wereld strekken, zijn legendes en profiteer van onze adembenemende stranden.

Want : « alles begint in Finistère »...

Voir en plein écran

Hierbij een aantal tips om u reis naar ons beter te kunnen voorbereiden :

Fouesnant-Les Glénan

  • 3 gerenomeerde badplaatsen die onder onze gemeente vallen : Beg-Meil, Cap Coz en Mousterlin.
  • 14 km strand met wit zand bijna alle stranden liggen op het zuiden. ,klein inhammen met rotswanden,, duinen, rotsen zeepolder, rotsen….4 bewaakte stranden waaronder het strand van Coat-Clévarec wat dicht bij de camping ligt.
  • Gedurende het seizoen worden natuuruitjes georganiseerd die door een ervaren natuurgids begleidt worden.
  • Land van tradities mis vooral het Festidreuz muziekfestival niet en het feest van de appeloogst in Juli, de bedevaartsfeesten van de kappellen Sainte-Anne, la Kerbader (vlakbij de camping), het feest van de zee en het bedevaartsfeest van Saint-Guénolé.
  • Voor uw feestelijke avonduitjes organiseert Fouesnant-Les Glénan verschillende voorstellingen, concerten, activiteiten, deze staan allemaal aangegeven in de plaatselijke seizoenskrant : « L’été, en fête ».
  • In Juli en augustus is er op vrijdagochtend markt in Fouesnant en op

www.fouesnant-tourisme.com

De Glénan eilanden

Op 1 uur varen van Beg-meil, bevindt zich de eilandengroep glénan, met zijn turquoise water, zijn witte stranden met fijn zand : een wereld gaat voor u open !

Een paradijs op aarde voor watervogels, natuurliefhebbers,duikfanaten en watersport.

www.vedettes-odet.com

Bénodet (10km)

Prachtige badplaats met thalasso, casino, zijn bioscoop. Boottochten over adembenemende rivier de Odet of naar de Glénan- eilanden.

Quimper (20 km)

Cultureel en historische stad, de vroegere hoofstad van de Cornouaille staat bekend om zijn binnenstad die uit de middeleeuwen dateert met zijn prachtige huizen met autentiek houten raamwerk, herenhuizen, straten met bijzondere bestrating modern winkelcentrum en prachtige kathedraal.

Niet te vergeten : zijn musea, de porcelein fabriek Henriot, de overdekte markt, het theater, de tuinen, de winkels…

Het festival van Cornouaille van 21 tot 26 Juli 2015; het op éen na grootste keltisch festival van Bretagne.

Concarneau (15 km)

Stad van kunst en cultuur bekent om zijn door water omheinde vestiging uit de 14 eeuw.

Bij elk weertype kunt u hier flaneren door de prachtige straaten, winkels en restaurants zijn hier in overvloed.

Op de stadswallen, heeft u zicht op de visserhaven en de jachthaven.Ook bevindt zich in Concarneau het museum van de visserij en het marinium ( museum over het leven in zee.)

Les Filets Bleus, volklorisch feest, van 12 tot 16 Augustus 2015 is een hoogtepunt tijdens het zomerseizoen in omstreken van vestiging la ville close.

Pont-Aven (25 km)

Charmant dorp met mooie binnenstad « de stad van de schilders », (Paul Gauguin opent hier zijn school voor schilders, te bezoeken ; woud van de liefde en zijn zeer bekende boterkoekjes : galettes Traou Mad.

Pont-L’Abbé

Het land van Bigouden « dat uitstrekt van de oever van de Odet tot de baai van Audierne » Pont-L’Abbé, zijn gezellige hoofdstad, die voor een deel aan een zeearm gebouwd is, heeft een leuke binnenstad waar het is leuk om te winkelen en op 6 tot 10 km van het centrum bevinden zich verschillende stranden die de moeite waard zijn te bezoeken.

Te bezichtigen een kasteel uit de veertiende/vijftiende eeuw en zijn museum bigouden. De kerk « des Carmes », De ruines van de kerk van Lambour, het monument « van de Bigoudens », Het huis van het land van de Bigouden (écomuseum) de haven.

Le Guilvinec.

Actieve vissershaven bekend door de noorse zeekreeft "la demoiselle du Guilvinec"… museum van de visserij…

Douarnenez (42 km)

Tegenover de oceaan, gelege, in een grote baai, de mooie stad beschikt over 4 havens. Een jachthaven met watersportcentrum en bootverhuur. Een vissershaven, de haven van Rosmeur, herinnert aan de tijd dat Douarnenez de europese hoofstad van de ingeblikte visindustrie was. Le port-Rhû, bijzondere beschermd kust gebied. Beroemd voor zijn Kouign amann ! ( In het bretons, betekend Kouign « koek » en amann, « boter »).

Locronan (37 km)

Klein museumdorp met prachtig oud centrum bekend om zijn wevers,de plaats staat geklassificeerd als historisch monument sinds 1924. Ook zijn er in dit dorp vele speelfilms opgenomen.

La presqu’île de Crozon (86 km)

Biedt een prachtige natuuromgeving waarin prachtige baaien mooie zandstranden afwisselen.

La Pointe du Raz (70 km)

Het meest bezochte natuurpark van Bretagne.

Op de Cap-Sizun, vormen de uitlopers van graniet die het einde van de wereld aankondigen de bekende pointe du raz. Vanuit dit punt heeft u een adembenemd uitzicht op de vuurtoren « la Vieille » en zijn chaotisch zeespel met op de achtergrond het eiland.

U kunt dit punt per voetpad of per bus bereiken.

Vanaf het punt « la Pointe du Van », minder bekend, heeft u een prachtige uitzicht over de baai van Trépassés, la Pointe du Raz, l’îlot de Tévennec en het eiland l'île de Sein.

www.la-pointe-du-raz.com

Brest (90 km)

Havenstad liggende éen van de mooiste ankerplaatsen van europa . Op het programma van uw bezoek ligt : het kasteelmuseum de la Marine, de toren vanTanguy, het arsenaal, het botanische natuurgebied « du vallon de Stangalard. »

Niet te vergeten Océanopolis : gigantische ontdekkingscentrum van het zeeleven , uniek in Europe met10 000 zeedieren, 1 000 verschillende dier en levensvormen, prachtige films, entertainement, om zich te vermaken en de rijkdom van de zee te leren kennen.

Voir en plein écran

De eilanden van Glénan en de kust van Finistère in Zuid-Bretagne

Vacances famille sur la côte de Bretagne en Finistère sud face aux îles Glénan

GPS-coördinaten : Lat 47.866789 / Long -4.015743

Toegang en locatie
Carte de la Bretagne sud et du Finistère où se situe le camping
Camping de la Piscine dans le Finistère sud à Fouesnant
Camping de la Piscinecamping gewaardeerd 4 sterren
51 Hent Kerleya BP12
29170  Fouesnant Bretagne sud France

Boeking op +33(0)2 98 56 56 06 of via ons contactformulier.